17:58:00
Lasagne med sötpotatis och getost
Här kommer mitt favoritrecept på lasagne. Lasagne är ju som alla vet väldigt gott och passar bra att frysa in och ta med i matlådan. Det här receptet är på en vegetarisk lasagne med sötpotatis och chevre som är fantastiskt god. Eftersom jag inte håller på och larvar och lagar bechamelsås och jag använder färsk pasta så går det snabbt att laga.
Receptet har jag utarbetat genom att kombinera två recept från tasteline, spenat och chevrelasagne och sötpotatissoppa. Den soppan är helt gudomlig så prova gärna den.
Ingredienser till runt 5 portioner

1 stor riven sötpotatis
1 hackad gullök
2 klyftor vitlök
1 burk tomatkross
1 buljongtärning
2,5 dl creme fraiche
150-200 gr chevre
1 ägg
1 pkt färska lasagneplattor
lite sambal oelek
salt och peppar
färsk basilika
1. Koka sötpotatis, lök, tomatkross och buljong i en halvtimme eller så. Du kan naturligtvis skita i vitlöken om du ska äta den på jobbet och dina arbetskamrater är lite känsliga.
2. Smaka av med sambal, salt och peppar. Ha i basilikan när såsen är klar så inte smaken kokar bort.
3. Rör ihop ägget med chreme fraichen och chevren. Du behöver inte finfördela getosten, det är gott om den blir i klumpar. Salta och peppra lite också.
4. Varva tomatsåsen och lasagneplatter och avsluta med ostkletet.
5. Kör i ugnen i 200 grader, 20 minuter.
Om du känner dig hälsosam kan du ju göra en sallad till. Men är du inte sugen på det kan du ju tänka på att ketchup också är en grönsak.
/Ingenjören