kockenochingenjoren.blogg.se

2014-10-05
19:42:00

Blek taggsvamp

Jag har inte plockat blek taggsvamp förut. Har egentligen aldrig smakat på den och förutsatt att det varit en svamp av sämre kvalitet, inte så god, svår att rensa, osexig på alla sett, eller vad vet jag? Nån anledning måste det väl finnas eftersom den långt i från har samma ställning som kantarell eller Karl-Johansvamp. Idag plockade jag i alla fall de utmobbade stackarna till svampar och kan bara konstatera att de är supergoda, väldigt lättrensade, fortsätt låta bli att plocka dem: Mer till mig!
Stekte dem i smör med finhackad lök, på med lite grädde, vitt vin och parmesan, persilja (gratis från en trädgård nära dig) vitlök. Blanda med pasta.

 
/Kocken (som numer är studerande till samhälls- och kulturanalytiker)
Kommentar:
2014-10-23 @ 20:39:29
#1: Roger

Jag plockar gärna blek taggsvamp, tycker den är utmärkt och har sällan mask. Kan bli lite skräpigt när man steker den bara, av alla taggarna (jag är inte så noga med att ta bort dem).

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: