kockenochingenjoren.blogg.se

2014-03-31
17:04:00

Toad-in-the-hole

Jag testar vidare med engelsk matlagning, allt började när jag köpte en kokbok på erikshjälpen med traditionell engelsk matlagning. Jag blev sugen på att prova de, ofta otäcka, rätter de lagar i typ Masterchef (inte den amerikanska eller svenska förstås). Nu har jag lagat toad-in-the-hole, jag har varit nyfiken på det länge, namnet fastnar ju i minnet lite.
 
Recept
1 padda eller annat grodjur
1 hål
 
Nej jag bara skojade. Det är typ som ungspannkaka med korv i. Jag har hört teorier om att de nedstuckna korvarna ska se ut som paddor som tittar upp ur hål men jag vet inte om det var så väldigt likt.
 
Riktiga receptet, 2 port.
1. Häll lite olja i en form, lägg i två korvar och kör i ugnen, 220 grader, i 10 minuter.
2. Gör en smet med 80 g mjöl, ett ägg, en dryg dl mjölk och salt. Häll smeten över korvarna.
3. Ställ in den i ugnen igen i runt 20-30 minuter tills den allt fått en fin färg. Även om svart är snyggt till allt räknas inte det som en fin färg nu utan ta ut den när det är mer åt det gul-bruna hållet.
Det smakade precis som ungspannkaka med korv, eventuellt att den blev lite fluffigare. Gott, få ingredienser och snabbt att göra så jag kommer säkert att laga det igen. Och skitkul namn förstås.
 
/Ingenjören