kockenochingenjoren.blogg.se

2015-01-04
16:21:00

Koreanska mungbönsbiffar

Nu har nyår passerat och vi alla har lovat en massa saker vi ångrar att vi lovat och som inte kommer kunna hålla. Men så här några dagar efter att löftena är avlagda skulle det ju i alla fall vara på sin plats att göra ett tillfälligt försök. Eller i alla fall laga en maträtt som är väldigt god!

Med mungbönor!
 
 
 
Här är de blötlagda och har börjat grodda. Mungbönor är alltså såna som klassiska böngroddar är gjorda av som används mycket i viss asiatisk matlagning. 
Men eftersom jag blötlagt så himla mycket bönor så tänkte jag testa att göra något med en del som jag inte tänkte grodda.

Koreanska mungbönsbiffar
 
1,5 dl torkade mungbönor
1 liten purjolök, hackad
1 tsk salt
1 msk sesamfrön
 
Blötlägg bönorna ca ett dygn. Skölj dem noga och mixa med hälften av purjolöken. Rör sedan i resten av löken, salt och sesamfrön. Klicka ut i stekpanna och stek tills de är fasta och frasiga.
 
 
 
Vilket bra recept! Superlätt att laga och jag som alltid har misslyckats med falafel fick nytt självförtroende över hur enkla de var att steka. Helt veganska också. Vi hade en dippsås med japansk soja, lime, chili och socker till men de åts även i frallor med sallad, tomat och majonnäs. Asgott och billigt, så som jag gillar det! Receptet hittade jag här.
 
//Studenten