kockenochingenjoren.blogg.se

2014-10-29
22:18:00

Nötbollar (extra allt)

 
 
 
 
Dessa läckra nötbullar innehåller i stort sätt allt som är allergiframkallande: nötter, ägg, mjölkprotein och gluten. De kunde bara bli värre om man rullade dem i pollen och förvarade dem fasttejpade i pälsen på en hund. Vilket verkar opraktiskt och väldigt korkat.

 
Eftersom sonen är pollenallergiker så verkar det extra dumt. (Tack och lov är vi inte allergiska emot något annat. Förutom SD-typer förstås, men några sådana var det inte i bullarna enligt receptet eftersom de är vegetariska).
 
Receptet är hämtat från vegetariskt.com
1 dl mandel (jag hade bara lite så jag fyllde i med valnötter och solrosfrön)
1 dl riven ost
1 dl ströbröd
2 msk riven llök
2 ägg
salt, peppar
 
Mixa nötter och frön, blanda med resten. Låt stå och gotta til sig en liten stund. Sen rullade jag små (de sväller när man kokar dem) bollar och kokade i ca 8 min. Sen kan man steka dem för lite färg annars ser de ytterst deprimerande ut.
 
 
 
"Jättegott, nästan godare än vanliga köttbullar!" /Barn 9 år
 
//Student-kocken