kockenochingenjoren.blogg.se

2015-05-19
22:18:08

Linspaj

Fick en plötslig lust att laga en veg-klassiker, som tillhör kategorin av mat jag lärde mig laga när jag var 16-17 år, precis hade blivit vegetarian och således tvingats in i köket, fast besluten att med mina gastronomiska kunskaper frälsa resterande familj med vegetarisk mat. (Nåväl, vad jag minns så åt jag pasta och tomatsås fyra av fem gånger, inget fel på det heller!) Familjen var säkert inte heller särskilt svårflirtad, väluppfostrade som de är, men denna rätt är faktiskt väldigt god!
 
 
Det är pajdeg först, sen en linsröra gjord på två dl linser, tomatpuré, lök och kryddor toppat med ett lager av creme fraich, turkisk yoghurt och riven gouda.
 
Vilket påminner mig om att jag ska gå och äta lunch nu. (Denna rätt är utmärkt god i matlåda.)
 
//Studenten