kockenochingenjoren.blogg.se

2014-04-20
20:36:54

Glad påsk!

Trots det fina vädret (eller kanske mycket på grund av det) blev påsken här en bitter historia då jag var tvungen att infinna mig på jobbet största delen av soltimmarna och tillaga sill, ägghalvor och köttbullar snarare än att sitta vid ett dukat långbord ute i solen och bli serverad det samma.
 
På långfredagen var jag i alla fall hemma och då åt vi följande, vilket förövrigt är en av mina topp fem favoriträtter alla kategorier:
 
Inkokt lax med kall romsås och kokt potatis.
 
 
Det är enda gången jag tar fram koppargrytan som är arvegods från min farmor.
 

Det är så himla enkelt men så här gör man i alla fall: (recept enligt nån präktig bok typ Vår kokbok som fungerar alldeles utmärkt)
 
Först kokar man en lag med 1 liter vatten, 1 msk salt, 1 msk ättika, en skivad lök, lagerblad och vitpepparkorn. Jag hittade några självmordsbenägna morötter i kylen som jag kastade i också.
 
 
Sen slår man lagen på fisken och sjuder några minuter beroende på hur stor fisk man har. Sen låter man den svalna i lagen.
 
 
 
Sen har man sparris till och blir hur lycklig som helst.
 
/Kocken
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: