16:49:00
Gnocchisare
Idag lagade jag gnocchi, det är typ som pasta fast med kokt potatis i degen. Eller som kroppkakor utan fläsk.
Här är hur jag gjorde (3 port).

1. Koka 400g mjölig potatis och pressa den med en potatispress. Fast det finns ju ingen som har en potatispress så man använder en gaffel. Gafflar funkar till det mesta.
2. Sedan tillsätter man ett ägg, en nypa salt och blandar.
3. Ha i mjöl. Hur mycket man ska ha i beror på potatisen, börja med en dl och tillsätt mer tills det blivit en deg. Jag behövde ungefär 1.5 dl tills degen slutade kladda fast på precis allt i lägenheten.
4. Rulla en korv, cirka 2 cm diameter.
5. Skär lagom stora bitar av korven.
6. Nu kommer den tråkiga biten. Man ska rulla bitarna på den konkava sidan av en gaffel för att få sådana streck på dem. Jag tror personligen inte att de smakar annorlunda om man skiter i den biten.
7. Koka upp en kastrull med massor av vatten och lite salt, tänk på att det redan är salt i degen.
8. Häll i ett antal gnocchisar i taget, ta inte för många samtidigt. När de flyter upp till ytan och stannar där är de klara och du kan ta upp dem med en hålslev. Fast du har ingen hålslev heller så använd en gaffel eftersom det funkar till det mesta, se punkt 1.

Precis som med färsk pasta är det godast att dränka gnocchisarna i en sås, jag gjorde en på färska tomater men det finns ju mycket annat gott att göra.
/Ingenjören
Göttighet 5/5! Ser så ut iaf!