kockenochingenjoren.blogg.se

2014-02-26
10:47:21

Mjölksyrade grönsaker

Mjölksyrade grönsaker har jag varit nyfiken på länge och nu har jag gjort två försök som båda lyckats. A och O tror jag är att man är sjukt noga med hygienen så det inte börjar mögla. Jag har en tät glasburk som jag hällt kokande vatten i innan jag la ner grönsakerna. Jag följde det här receptet från Ica första gången och det var kanon. Grönsakerna var ganska finrivna och det gjorde det enkelt att pressa ur mycket vätska ur dem vilket jag fått för mig är viktigt. Andra försöket ville jag ha lite större bitar och då gick det inte att pressa ut tillräckligt med vätska för att täcka alla grönsaker i burken så jag hällde lite kokande vatten på så det täckte. Det verkar fungera bra, men de får nog stå några dagar till typ en vecka tror jag är lagom!
Varje dag ska man öppna och lufta burken och det börjar pyra och fräsa ganska omgående, läskigt och häftigt!
 
/Kocken
 
Kommentar:
2014-03-08 @ 21:04:51
#1: Anonym

Hej

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: