kockenochingenjoren.blogg.se

2014-02-12
19:00:00

Persiljepesto och pumpa

I kväll serveras hallomi, persiljepesto och rostad butternutpumpa/-squash (fattar inte om det är nån skillnad). Peston må vara grön och se farligt nyttig ut men ta det lugnt, den innehåller såväl en generös mängd olja samt ost! 
 
 
Persiljepesto:
En lagom stor näve pumpafrön. Har man inte det kan man ta solrosfrön eller masa sig till affären.
Persilja. En stor jättenäve med stjälkar och allt. Har man inte det kan man inte göra persiljepesto. Man kan ta ruccola men då blir det något annat. Nog så fint men inte rätt.
En vitlöksklyfta, pressad 
En nypa salt
En lagom näve parmesanost
En skvätt var av olivolja, rapsolja och vatten. Lite beoende på hur onyttig man vill vara och hur mycket man gillar smaken av olivolja. 
Mixa fröna först, tillsätt resten och mixa ihop. Om man som jag är lat och inte vill diska mer än nödvändigt använder man stavmixer, det är dock bökigt och blir inte så bra. Har man diskmaskin använder man mixer eller matberedare. Hälsningar Kocken