16:47:00
Rågsurdegsbröd




OK, så här är ställningen. Förkulturen under natten blev perfekt! Verkligen munter. Men nånting var galet för när jag på morgonen haft i vatten, mjöl och salt enligt receptet hade jag en liten gummiaktig klump i bunken. Nu har jag sammanlagt haft i ca 300 g vatten i st f 150, och nu känns den rätt bra. Kunde kanske vara ännu lösare. Nu får den stå ett tag så får vi se. Jag återkommer.
Nu har jag vänt runt den första gången. Gick bra med en blöt plastslev. Kladdigt! Men det ska det ju vara.
OK, de platta bullarna är formade och ligger på bakplåtspapper. Inte alls lika fina som dina, men förmodligen mycket godare! I bästa fall blir de klara innan mitt möte börjar kl 13.
... och nu är dom i ugnen. Jag är nog klar precis till kl 13...
Dom är klara och ser bra ut, lite svullna kanske. Jag får vänta med att skära och riva dom tills mitt möte är över.
Gudomligt! Bästa surbrödet ever!
Idag gick andra försöket av stapeln. Jag rättade felet när det gällde mängden och dubblade den. Hade också i betydligt mer vatten, vilket överraskande nog ledde till att degen blev helt hopplöst kladdig! Och bytte ut vetemjölet mot mer råg. Så efter min standard kan man säga att jag följde receptet till punkt och pricka. Resultatet blev mörkt, surt, saftigt och gott!
Shit vad coolt visste inte att man kunde baka såna! Du får bjuda någon gång.