kockenochingenjoren.blogg.se

2014-03-25
18:52:00

Variant på semla

Jag tänkte fylla semlor men det blev en variant på det hela då jag saknade vissa ingredienser:
 
Recept:
 
*Semelbulle
*Mandelmassa
*Vispgrädde
 
Skär av locket på semmelbullen med en vass kniv.
Jag hittade inga semmelbullar men det var extrapris på frallor så jag tog det. En vass kniv har jag dock.

Gröp ur inkråmet ur bullen.
Ha! Lätt som en plätt!
 
 
 
 
Fyll bullen med mandelmassa.
Det hade jag ju ingen men nötter är ju ändå så farligt och alla är ju allergiska nuförtiden. Hittade lite köttfärssås i kylen så jag tog det i stället.
 
 
Vispa grädden hårt och spritsa över mandelmassan. 
Men herregud "vispa" och "spritsa", det var det löjligaste jag hört. Nä, jag hyvlar över lite ost i stället. Det är faktiskt också en aktningsvärd mejeriprodukt.
 
 Då jag tyckte receptet saknade något skjutsade jag in semlorna i ugnen en liten stund.

 
Lätt godaste semlan jag ätit på länge!
 
 /Kocken
Kommentarer:
2014-03-27 @ 09:45:02
#1: Fredrik

wow vad tuff!

2014-03-27 @ 11:08:02
#2: Karin

Vad cool du är!

2014-03-29 @ 06:26:15
#3: Roger

Påminner om den soppa tillagad i en jättefralla jag åt i Krakow (tror jag det var). De hade väl inte heller någon mandelmassa.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: