kockenochingenjoren.blogg.se

2015-02-10
22:28:00

Laxbiffar

Dagens matlåda! Innan jag hade haft den i väskan och skumpat runt på tåget såg den såhär läcker ut! När jag skulle äta den var det ju mer av en mosig rödbetsröd sörja i ena hörnet men det gjorde sig inte lika bra på bild.
 
 
Kluttarna till höger är laxbiffar. Receptet är lita komplicerat och kräver några dagars framförhållning men det var väldigt gott så här kommer det:
 
Fredag kväll: Gör lax med turkisk yoghurt- och fetaostglöfs.
Söndag brunch: Ät rågbräck med rökt lax och grönsaker (men ät inte riktigt upp all lax!)
Måndag kväll: Ta överbliven fetaostlax och mosa med en gaffel. Finhacka den rökta laxen och blanda i. Ha i ett ägg och lite ströbröd. Hitta lite kokt ris i kylen och blanda i det också. Forma biffar och stek i lite olja.
 
Vid matlådekomposition: Använd rödbetssalladen som blev kvar i fredags och en liten bit perfekt mogen avokado. Peppra för extra effekt.
//Studenten
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: