kockenochingenjoren.blogg.se

2015-11-20
17:14:00

Auberginekärlek

 
Den mest ofattbart goda grönsaken som finns är ju givetvis en vällagad, smarrigt flottig aubergine. Därav var lyckan total när jag hittade nedsatta exemplar för 7,50 kr/kg förra veckan! Dock, när man letar efter lämpliga recept att tillaga denna kulinariska läckerhet efter så brukar allt som oftast en oändligt omständig och obegriplig process beskrivas där auberginen ska saltas och vätskas ur enligt konstens alla regler. Krånligt, tidskrävande men framförallt onödigt. Jag brukar skiva upp min aubergine och micra den några minuter istället. Funkar betydligt bättre dessutom, då den både släpper lite vätska samt börjar tillagas i micron. Hett tips från auberginecoachen helt enkelt!
 
 
 
Idag testade jag att göra bulgurgratäng med aubergine, recept från Saltå kvarn. Fast jag tyckte det där med att göra rullader av auberginen och lägga ovanpå verkade lite overkill så jag gjorde skivor som jag varvade med osten istället. Sen hade jag inga hela konserverade tomater men lite färdig tomatsås som jag tog istället. Kul och lite annorlunda recept med många av mina favoritsaker i.
 
 
 
Hade ingen parmesan så det fick duga med lite nedrivna random ostkanter.
 
 
Som synes blev det väldigt ostigt vilket bidrog till att matupplevelsen blev, ja, alldeles underbar helt enkelt.
Jag åt min lunch stående vid diskbänken ätandes direkt ur formen men det går nog utmärkt att servera en god sallad till och ett trevligt köksbord.
 
//Student-kocken
 
 
 
Kommentar:
2015-11-21 @ 10:35:52
#1: Roger

Gillar uttrycket "smarrigt flottig"!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: