19:08:00
Spara och rensa
Denna vecka påbörjades projekt: Spara och rensa.
Projekt Spara och rensa går helt enkelt ut på att jag ska köpa så lite ny mat som möjligt under en månad och på så vis spara pengar. Det handlar också om äta så mycket som möjligt av allt jag lyckats att handla på mig i matväg och fyllt frys, kyl och skafferi med. Som ju alla vet är mat-shopping min största hobby, ge mig en röd prislapp på en ost och jag blir riktigt lycklig! Men alla fynden måste ju ätas upp någon gång och inför en kommande flytt så känns rimligt att försöka tömma så mycket som möjligt. Dessutom roligt att se hur lite man kan klara sig på.
Kvällens mat blev linssoppa som har hängt med i olika varianter hela veckan. Man kan säga att den började som en pastasås och sen har det bara gått utför. Tillbehören är en gammal baguette som sett sina bästa dagar (för flera dagar sen) och som stekts och toppats med dagens gratisfynd: kantareller och karl-johansvamp.

Häromdagen blev det en middag som var lika god som den var billig. Med gratis squash och persilja och rödbetor för 2,90 kr/kg och matlagningsgrädde för en femma så kan det nästan inte bli bättre.


I röbetsbiffarna var det två potatisar, två rödbetor, en halv lök, ett ägg, en sked sojamjöl och salt och peppar. Man kunde ätit sämre för typ 10 kronor. En liten cheeseburgare till exempel.
//Studentkocken
Vilken trevlig blogg, har sparat den, vi verkar vara i samma sits. Fattiga men
Påhittiga.